Vertikalna signalizacija

Saobraćajna signalizacija

Saobraćajnu signalizaciju možemo podijeliti u nekoliko kategorija:

  • Znakovi opasnosti
  • Znakovi izričitih naredbi
  • Znakovi obavještenja
  • Dopunske table
  • Strelaste I putokazne table I portali

Standardan znak sastoji se od aluminijumske podloge (na koji se aplicira grafička podloga I odgovarajući piktogram), obrubne lajse(za koju se veže vezivni element), nosača znaka (najčešće pocinčana cijev) I vezivnog elementa (najčešće šelna standardnog ili nestandardnog promjera).

Materijali I veličine saobraćajnih znakova I tabli zavise od vrste samog znaka ili table, kao I od lokacije na koju se postavljaju I regulisani su zakonom I BAS standardom kojih se pridržavamo pri samom projektovanju, izradi I ugradnji signalizacije.

Aluminijumski lim koji koristimo najčešće je 1,5 do 3,00 mm debljine, a kao grafičku podlogu znakova koristimo 3M folije različite klase.

Turistička signalizacija

Turistička signalizacija je namijenjena obavještavanju učesnika u saobraćaju o kulturnim, istorijskim, prirodnim i turističkim atrakcijama i znamenitostima.

Turističku signalizaciju na putevimamožemo podijeliti na:

-Znakove obavijesti o kulturnim, istorijskim, prirodnim i turističkim znamenitostima

– Znakove za usmjeravanje prema kulturnim, istorijskim, prirodnim i turističkim znamenitostima

– Znakove za pružanje turističkih i drugih informacija

– Znakove pozdrava

– Znakove obavijesti za usmjeravanje prema poslovno-trgovačkim objektima, sportskim centrima, te važnim objektima i sadržajima koji zbog svoje namjene privlače veći broj ljudi

Industrijska signalizacija

U ponudi imamo I industrijsku vertikalnu signalizaciju za različite tipove, namjene I grane industrije za vanjsko I unutrašnje oglašavanje I upozoravanje.