• Klizav kolovoz

  Klizav kolovoz

  Šifra: I - 15

  Nailazak na klizav kolovoz.

 • Kružni tok

  Kružni tok

  Šifra: II - 64

  Nailazak na kružni tok saobraćaja.

 • Opasnost na putu

  Opasnost na putu

  Šifra: I - 15

  Nailazak na opasnost na putu.

 • Zabranjeno preticanje

  Zabranjeno preticanje

  Šifra: I - 15

  Zabranjeno preticanje svih motornih vozila osim motocikla bez prikolice i bicikla sa motorom.

Vertikalna signalizacija

U ponudi imamo tri vrste saobraćajnih znakova, koji se razlikuju po tehnologiji izrade, a to su znakovi sa duplo povijenom ivicom i znakovi sa aluminijskim obrubom, te ravni znakovi.

Materijali koji se koriste kao standard:

Folije:

Podloga saobraćajnog znaka izrađuje se od aluminijskog lima debljine 2-3mm.

Aluminijski ekstrudirani profil, kao ojačanje za znakove sa obrubom.

Turistička signalizacija

Izrađuje se od, normama propisanih atestiranih, najkvalitetnijih materijala. Služi prvenstveno za obilježavanje ili usmjerivanje prema turističkim mjestima ili objektima (spa centri, tvrđave, kulturni i istorijski spomenici). U ponudi imamo sve vrste turističke signalizacije, putokaza, interpretacijskih ploča, kao i uslugu izrade projekata turističke signalizacije. Zahtjevi savremenih tendencija izrade turističke signalizicije nametnuli su podjelu ove kategorije na:

 • Signalizacija za motorizovane turiste koja se postavlja uz saobraćajnice i
 • Pješačka turistička signalizacija za stara gradska jezgra, nacionalne i prirodne parkove kao i za ostale važne kulturno istorijske spomenike.

Ulice i kućni brojevi

Prilikom izrade ovih proizvoda posebno se vodi računa da se table ulica i kućnih brojeva po estetskim kriterijumima uklapaju u ukupan eksterijer kako starih urbanih jezgra tako i najnovije generacije naselja i poslovnih centara. Naravno, kod ove vrste naših proizvoda postoji, u zavisnosti od vaših potreba, mogućnost kombinovanja nekoliko različitih vrsta materijala koji svojim svojstvima zadovoljavaju standarde funkcionalnosti.

Signalizacija za željeznice

Standardna signalizacija za željeznice u našem proizvodnom programu u potpunosti je usklađena sa važećim propisma iz zakona o saobraćaju kako zemalja iz okruženja tako i na nivou zemalja evropske unije.

Industrijska signalizacija

Industrijska signalizacija kao veoma bitna komponenta zakona o radu, zakona o zaštiti na radu i zaštite na radu uopšte, sa svim svojim zahtjevima, potrebama i specifičnostima u potpunosti je zastupljena u našem proizvodnom programu. Znaci industrijske signalizacije kao zakonski određena obaveza na gradilištima, u proizvodnim objektima.

Podjeljeni su na više grupa i to:

 • Znakovi opasnosti
 • Znakovi izričitih naredbi
 • Znakovi obaveze
 • Znakovi hitnih izlaza, evakuacije i sl.

Znakovi industrijske signalizacije proizvedeni u našim pogonima po najsavremenijim metodama nalaze se u skoro svim značajnijim industrijskim privrednim subjektima na ovim prostorima, sa kojim imamo višegodišnju uspješnu saradnju, što je takođe pokazatelj, ali i garancija kontinuiranog kvaliteta naših proizvoda.

Kompletna industrijska signalizacija, za označavanje opasnosti, izričitih naredbi znakova obaveze, hitnih izlaza itd.